Makerswake: opening Makersbase

Dinsdag 9 mei t/m zaterdag 13 mei

Makersbase Breda is sinds februari volop in actie. We ontvingen al vele klassen, uit het primair, voortgezet én voortgezet onderwijs, die we stuk voor stuk op passende wijze kennis lieten maken met de nieuwe makersplaats in Bibliotheek Breda Centrum. Tijd om de mogelijkheden die de Makersbase biedt, bekend te maken aan de stad Breda. We doen dit aan de hand van een week vol creatieve activiteiten met een feestelijk tintje.

De Makersday op 10 mei, speciaal voor leerkrachten (PO) en docenten (VO), is onderdeel van die week.

Programma Makerswake

Dinsdag 9 mei:

15:00 - 16:00: Workshop Micro Bits (12+)
19:00 - 21.00: Geekborrel

Woensdag 10 mei: Makersday Breda (PO/VO)

15.00-15.30 uur: Inloop

15.30-16.00 uur: Diverse maakactiviteiten waaronder: Animeren, Brainstormen, Vloggen voor je lijst, Werken met Micro-bits, 3D pen

16.00-17.00 uur: Interactieve lezing Arjan van der Meij
17.00-18.00 uur: Diverse maakactiviteiten + feestelijke borrel!

Wil je als leerkracht of docent de Makersday bijwonen? Meld je dan aan met een mailtje naar Karlijn (karlijn(at)makersbase(punt)nl).  

Donderdag 11 mei

13.30 - 15.30: Werksessie Plastic Fantastic i.s.m. Florijn College afdeling Fashion (besloten)

Vrijdag 12 mei: Feestelijke opening

16:00 - 18:00: Opening door wethouder Marianne de Bie en borrel voor relaties
De speciale openingshandeling, die verricht wordt door wethouder Marianne de Bie, wordt gevolgd door een informele netwerkborrel voor onze relaties, geïnteresseerden en allen die bij het ‘maken’ van deze plaats betrokken zijn geweest. Graag willen we samen met u het glas heffen op onze nieuwe Makersbase.

Zaterdag 13 mei: Coderdojo

Ben je tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je leren programmeren? Kom dan naar de CoderDojo in de Makersbase. De Dojo wordt georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen die net zo nieuwsgierig en enthousiast zijn over nieuwe technieken. Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze al doende nieuwe dingen.

Van creatie tot realisatie

Makersbase, waar ook het voormalige FabLab Breda is opgenomen, is gevestigd in de Bibliotheek Centrum (Molenstraat 6). Het is dé plek waar traditionele en moderne technieken samen komen en waar jongeren letterlijk vorm kunnen geven aan hun eigen creatie. Makersbase is een open, toegankelijke plek waar ‘creëren’ en ‘samenwerking’ centraal staan. Het draait om kennis opdoen over maken en deze delen. De oorspronkelijke faciliteiten van het FabLab Breda zoals 3D printen, zijn uitgebreid met animatie, programmeren, vloggen en nog veel meer!

Samenwerking Onderwijs

We maken verbinding met maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en besteden aandacht aan creativiteitsontwikkeling. We werken al samen met het Primair Onderwijs in het kader van De Ontdekking. Het Voortgezet Onderwijs heeft inmiddels al diverse vakoverstijgende projecten uitgevoerd en het MBO is van start gegaan met het project ‘plastic recycling’. 

Laat je inspireren

De Makersbase richt zich op dit moment vooral op het Voortgezet Onderwijs en jongeren. Graag willen wij wel een breder publiek laten kennismaken met onze creatieve makersplaats zodat we ook toekomstige kansen kunnen verkennen. De opening op 12 mei is hier een mooie gelegenheid voor! Daarnaast is het mogelijk om een kijkje te nemen in de Makersbase tijdens onze openingsuren.

Graag ontvangen we je tijdens één van de activiteiten in de Makerswake, zodat je zelf kunt ontdekken wat Makersbase allemaal te bieden heeft.

MakersMoments

Cookie Cutter FANTASIEDIER

Machines:

3d printer

Materialen:

pla

Moeilijkheid:

gemiddeld
Persoonlijke pepernoot!

Machines:

lasersnijder

Materialen:

een pepernoot

Moeilijkheid:

makkelijk
Namen neefjes

Machines:

lasersnijder

Materialen:

4 mm triplex

Moeilijkheid:

makkelijk
naar MakersMoments

Laatste MakersMoments

Quote

Machines:

lasersnijder

Materialen:

3 mm triplex

Moeilijkheid:

gemiddeld
Mobiel

Machines:

lasersnijder

Materialen:

3 mm triplex

Moeilijkheid:

makkelijk
Freesmallen

Machines:

lasersnijder, robotarm

Materialen:

6mm Multiplex

Moeilijkheid:

makkelijk
28BYJ-48 aandrijfwiel

Machines:

3d printer

Materialen:

pla

Moeilijkheid:

makkelijk
Cappuccino strooier TTV

Machines:

lasersnijder

Materialen:

3 mm plexiglas

Moeilijkheid:

makkelijk
naar MakersMoments